Vår Blogg  

Älskar din hund att bada
Under varma sommardagar kan det vara riktigt härligt för såväl hund som människa att ta sig ett dopp! Vi har samlat några tips som jag tycker kan vara bra att ha med sig innan man ger sig ut i vattnet!  

- Se över pälsen innan. Detta gäller speciellt om din hund fäller mycket och ska bada i pool. Massor av hår och päls i pool-filtret är ingen höjdare, varken ur städ- eller hälsosynpunkt. Därför kan det vara smart att börja dagen med en extra borstning! 

- Ta alltid med eget vatten. Med största sannolikhet kommer din hund vilja dricka vattnet den badar i - oavsett kvalitet. Se därför till att du har minst en flaska extra vatten till vovven med dig, eller att du kollar upp vart i närheten du kan få tag på fräscht vatten under dagen.

- Torka ordentligt. Efter bad är det riktigt viktigt att du ser till att din kompis torkar ordentligt. Var extra noggrann med öronen, då de ofta är extra känsliga för inflammationer. Se det som en mysstund med din hund efter badet!

- Visa hur man går upp. Med bad är det ju ofta så att det är lättare att hoppa i än att komma upp! Kom ihåg att vara noggrann med att visa din hund hur och var den kan komma upp ur vattnet - så att den känner sig helt säker när den badar.  

 

Har du andra tips som du tycker att flocken borde känna till? Hör gärna av dig till oss!

 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Kom igång!