Vår Blogg  

Hoppar din hund när du kommer hemIbland kan det vara svårt för våra hundar att lägga band på sin glädje när du kommer hem (eller när någon kommer på besök) - och för att få din fulla uppmärksamhet är det tassarna i vädret och en piskande svans som gäller! 

Detta är helt naturligt, men för vissa personer kan välkomnandet vara näst intill överväldigande och lite obehagligt. Som tur är finns det tips och råd för hur du och din hund kan träna på att göra välkomnandet så trevligt som möjligt för alla parter. Här är ett av dem:

Om din hund hoppar på dig när du kommer in, så gå ut igen men lämna dörren på glänt. Be din hund om att sätta sig - och när den gjort det går du in igen. Så länge alla tassar är i golvet kan du klappa och berömma din hund. Om tassarna kommer i vädret igen så går du ut genom dörren och gör om övningen! Gör om övningen tills det verkar, eller testa metoden varje gång du kommer hem! 

Om du tycker att det är lite väl otrevligt att lämna rummet kan du även testa att stanna kvar, men med armarna i kors och bortvänd blick tills alla tassar är i marken igen.

 

Vi hoppas tipset kan komma till användning. Hör gärna av dig om du har fler tips som du vill dela med oss på DoggyAmore®

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Kom igång!