Vår Blogg  

Några tips för vårpromenaden

Vi är nog inte den enda som älskar långa promenader nu när solen skiner, det börjar knoppa och det ljust längre. Här är tre saker vi tycker att det kan vara bra att tänka på framåt vårkanten:

- Kolla pinnarna. Många hundar skuttar av förtjusning över att pinnarna äntligen börjar komma fram under snön! Dock är många av pinnarna väldigt sköra efter vintern och går lätt av, vilket kan skada hundens mun och i värsta fall leda till kvävning. Om din vovve hittar en bra pinne, undersök den gärna innan du låter den bli leksak (eller ta med en frisbee eller annan leksak på promenaden).

- Var uppmärksam på pollenallergi. Precis som människor kan din vovve få pollenallergi. Allergin visar sig ofta som klåda på tassarna eller övriga huden, rinniga ögon eller snuva. Om du tror att din hund har pollenallergi kan ett veterinärbesök vara på sin plats.

- Skydda mot krypen. Fästingar, löss och andra kryp är mindre roliga saker som kommer tillbaka på vårkanten. Hur du väljer att skydda din fyrbenta bästis är helt upp till dig - men det är alltid bra att vara uppmärksam från början!  

 

Har du fler tips på vad som är viktigt att tänka på under vårpromenaden? Hör gärna av dig, Vi vill alltid ha tips! Några tips för vårpromenaden

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Kom igång!